Tremella de beauty paddenstoel voor een gezonde, mooie, jonge huid

Tremella de beauty paddenstoel voor een stralende huid

De zoektocht naar een stralende, jeugdige huid heeft ons door de geschiedenis heen geïnspireerd om tal van natuurlijke remedies te verkennen. 


Een vrij recente ontdekking in de westerse wereld van huidverzorging is de beauty paddenstoel Tremella (Tremella fuciformis), ook bekend als Sneeuw paddenstoel of Zilveroor paddenstoel.

Deze unieke schimmelsoort is bezig de wereld van huidverzorging en beautiful aging (wat ik een passendere naam vind voor anti-aging) te veroveren vanwege haar krachtige eigenschappen.


Medicinale paddenstoelen zoals Tremella zijn rijk aan polysacchariden, met name de immuunversterkende bèta-glucanen en triterpenen. 
Ze bevatten meer dan 1.000 bioactieve stoffen waaronder Ergosterine: pro-vitamine D2. Polysacchariden zijn daarnaast essentieel voor het vernieuwingsproces van de huid en helpen de beschermlaag van de huid te versterken en deze gehydrateerd te houden.

Veel van de bestanddelen in paddenstoelen waaronder ceramiden, lentinan, omega 3, 6 en 9 vetzuren, carotenoïden en resveratrol worden in cosmetica gebruikt ter bevordering van een mooie, gezonde huid.

In landen als Korea, Japan en China worden paddenstoelen behalve voor hun medicinale eigenschappen al heel lang gebruikt in huid- en haarverzorging.


Tremella paddenstoel wordt al eeuwenlang in de Traditionele Chinese Geneeskunde ingezet als longevity tonic ter bevordering van de Qi of levenskracht, het immuunsysteem, het hart, de hersenen, longen, nieren en de maag.
Haar neuroprotectieve eigenschappen dragen bij aan het groei- en overlevingspotentieel van neuronen.

Daarnaast heeft ze een heel gunstig effect op de huid met name door haar diep hydraterende eigenschappen. Tremella wordt terecht vaak met hyaluronzuur vergeleken: een essentiële stof voor een gezonde huid die van nature in ons lichaam voorkomt.


Tremella de beauty paddenstoel voor een stralende, gezonde huid


Wat kan beauty paddenstoel Tremella voor jouw huid doen? 


Hydratatie

Een van de belangrijkste elementen voor een gezonde, stralende huid is een goede vochtbalans.
Tremella werkt diep hydraterend, met vochtbindende eigenschappen van 500 keer haar eigen gewicht.

Uit onderzoek is gebleken dat cosmetica waaraan 0,05% Tremella polysacchariden zijn toegevoegd, een beter vochtbindend vermogen heeft dan die met toevoeging van 0,02% hyaluronzuur.   

Bij regelmatig gebruik zorgt deze intensieve vochtregulering ervoor dat de huid wordt gevoed en gevuld, wat de elasticiteit van de huid verbetert, fijne lijntjes en rimpels vermindert en een gezonde glow geeft.


Rijk aan antioxidanten

Antioxidanten spelen een belangrijke rol bij het onderhouden van een gezonde huid en helpen beschermen tegen vroegtijdige veroudering door vrije radicalen en allerlei stressoren.

Tremella is rijk aan krachtige antioxidanten, waaronder vitamine D en ergosterol, die helpen vrije radicalen te neutraliseren, ontstekingen te verminderen en een egale teint te bevorderen. 


Collageenproductie

Collageen is het eiwit dat verantwoordelijk is voor het behoud van de stevigheid en elasticiteit van de huid.
De Tremella paddenstoel bevat stoffen die de productie van collageen stimuleren, wat zowel de stevigheid als de structuur van de huid bevordert.


Kalmerend

Tremella helpt bij het kalmeren van de gevoelige en geïrriteerde huid.
Dit kan roodheid verminderen en ook huidaandoeningen zoals eczeem en rosacea. 


Ontstekingsremmend

Tremella paddenstoel bevat glucuronoxylomannan die ontstekingsremmend werkt en de genezing van wonden helpt versnellen.


Egaliserend

Tremella helpt om de vorming van melanine te balanceren, het pigment dat kan zorgen voor donkere vlekken en een oneffen teint. Dit draagt bij aan een egalere huid met minder hyperpigmentatie en ouderdomsvlekken. 


Stress verlagend

Last but not least: een heel belangrijk element voor het behouden van een gezonde, mooie huid is het vermijden van langdurige stress.
Langdurige of regelmatige stress brengt tal van gezondheidsrisico's met zich mee en versnelt het verouderingsproces aanzienlijk.


Adaptogenen werken stressverlagend door hun vermogen om je hormoon- en zenuwstelsel te balanceren en de overmatige productie van stresshormonen zoals cortisol verminderen.
Dit helpt je om een sterkere weerbaarheid tegen verschillende stressoren te ontwikkelen.

Echt langdurige stress transformatie gaat echter altijd samen met je leefstijl.
Adaptogenen kunnen bijzonder krachtig werken, maar voor een duurzaam resultaat is meer nodig. Als je dus veel stress ervaart en onvoldoende ruimte creëert voor rust en datgene wat jouw lichaam en geest voedt, dan zul je daar de veranderingen moeten gaan aanbrengen.


Hoe gebruik je de beauty paddenstoel Tremella?

Voor een optimale werking gebruik je Tremella gecombineerd in de vorm van natuurlijke cosmetica zoals cremes en maskers en als supplement voor de huid.
Deze supplementen worden nutricosmetica genoemd en zijn speciaal gemaakt om de huid van binnenuit te voeden en te verzorgen.

Je vindt Tremella in de beauty & longevity nutricosmetics blend I am glowing samen met 6 andere medicinale paddenstoelen: Reishi, Chaga, Maitake, Lion’s Mane, Shiitake en Cordyceps.
Naast het verzorgen van je huid ondersteunt de I am glowing een sterk immuunsysteem. Tremella de beauty paddenstoel adaptogenen nutricosmetics
Zoals Dr. Howard Murad, bekend dermatoloog en anti-aging specialist zegt:

“Huidverzorgingsproducten pakken slechts 20% van je huid aan. 
De overige 80% wordt beïnvloed door wat je eet en drinkt, inclusief je voedingssupplementen.”  

 

Lees meer over beauty paddenstoelen en de huid in het artikel: Mushroom Cosmetics: The Present and Future en in dit artikel over Chaga paddenstoel voor de huid.