Chaga paddenstoel voor de huid en het immuunsysteem

Chaga paddenstoel voor een gezonde en mooie huid

Chaga (Inonotus obliquus) is een paddenstoel die vaak voorkomt in koudere regio's, waaronder Siberië, Canada en Alaska.
Ook bij ons in Nederland en in België is deze medicinale paddenstoel bekend als Berkenweerschijnzwam te vinden, alhoewel hij hier redelijk zeldzaam is.

Chaga paddenstoel wordt al eeuwenlang gebruikt voor medicinale doeleinden waaronder zijn gunstige werking op het immuunsysteem en zijn vermogen om de weerbaarheid tegen stress te verhogen.
De afgelopen jaren is er veel aandacht voor Chaga vanwege zijn positieve invloed op de gezondheid, waaronder ook zijn voordelen voor de huid. 


Howard Murad, dermatoloog en anti-aging specialist vertelt dat huidverzorgingsproducten slechts 20% van je huid aanpakken: 80% wordt beïnvloed door wat je eet en drinkt, inclusief je voedingssupplementen. 

Langdurige stress versnelt het verouderingsproces. *
Adaptogenen zoals Chaga helpen je om in balans te blijven door beter om te gaan met verschillende stressoren.Dit is hoe Chaga paddenstoel bijdraagt aan een gezonde, mooie huid: 

 

Chaga medicinale paddenstoel anti-agingvoor de huid

 

Chaga paddenstoel voor de huid

Antioxidant eigenschappen

Chaga paddenstoel bevat hoge niveaus van antioxidanten die de huid helpen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.
Vrije radicalen kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering, fijne lijntjes, rimpels en andere huidschade.

De Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) test de hoeveelheid van antioxidanten in voedsel. Chaga scoort het hoogst van alle natuurlijke voedingsmiddelen en bevat 3x zoveel antioxidanten als Açaí bessen.

Door zijn hoge concentratie aan antioxidanten, polysacharides, melanine en zink, helpt Chaga paddenstoel de huid en cellen te beschermen tegen schade door UV-straling.


Ontstekingsremmende eigenschappen

Chaga paddenstoel heeft ontstekingsremmende eigenschappen die een geïrriteerde huid kunnen helpen kalmeren zoals bijvoorbeeld bij roodheid, gevoeligheid, acne en eczeem.


Hydraterende eigenschappen

Chaga paddenstoel is rijk aan polysacchariden die hydraterende eigenschappen hebben en helpen bij het verbeteren van de algehele textuur en uitstraling van de huid.


Collageenproductie

Chaga paddenstoel helpt de productie van collageen in de huid te stimuleren. Collageen is een eiwit dat de huid stevig en soepel helpt te houden en de productie ervan neemt af met de leeftijd.
Door de productie van collageen te stimuleren, kan Chaga paddenstoel helpen bij het verbeteren van de elasticiteit van de huid en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.


Anti-aging eigenschappen

Chaga bevat betulinezuur dat helpt bij het herstel en de vernieuwing van huidcellen.
Het bevat daarnaast enkele van de hoogste hoeveelheden Superoxide Dismutase (SOD). Tekorten van deze stof die ontstaan naarmate we ouder worden, dragen bij aan rimpelvorming en huidverkleuring. 

 

Chaga paddenstoel en adaptogeen voor de huid

 

Wil je ervaren wat Chaga paddenstoel kan doen voor jouw huid en immuunsysteem? 
Hij zit in de I am glowing nutricosmetics blend van 7 medicinale paddenstoelen met Reishi, Tremella, Shiitake, Lion’s Mane, Maitake en Cordyceps. 

 

Heb je specifieke vragen over adaptogenen en wat ze voor jou kunnen doen? Tijdens een holistisch 1:1 consult gaan we hier samen naar kijken.

 

Raadpleeg bij lichamelijke of psychische klachten altijd je arts.
De informatie die hier wordt gegeven is educatief van aard en is geen vervanging voor reguliere medische zorg in de vorm van advies, diagnose en behandeling.