Ashwagandha en Astragalus - High Vibeology

Ashwagandha en Astragalus

Adaptogenen zijn kruiden en medicinale paddenstoelen die helpen om je lichaam en geest in balans te houden en je weerbaarheid tegen stress te verhogen.
Hun belangrijkste eigenschap is het reguleren van stress door hun ondersteundende werking op de drie primaire systemen die betrokken zijn bij het reguleren van stress.

Twee veelgebruikte adaptogenen die qua toepassing elkaars tegenpolen zijn, maar ook enkele overeenkomsten hebben: Ashwagandha en Astragalus.
De één wordt vooral ingezet voor zijn ontspannende werking, de ander bij behoefte aan meer energie.


Twee krachtige adaptogenen: Ashwagandha en Astragalus

Ashwagandha wortel

(Withania somnifera) staat bekend als een super elixer in Ayurveda


Dit kalmerende kruid (rechts op de foto) helpt je lichaam en geest om te gaan met verschillende emotionele en fysieke stressoren. Het helpt stressniveaus en angstgevoelens verminderen door het verlagen van het stresshormoon cortisol en wordt veel gebruikt als ondersteuning van een gezond slaapritme.
Ze staat bekend om haar herstellende en verjongende eigenschappen * , versterkt het immuunsysteem, het zenuwstelsel, het endocriene systeem en de cognitieve functies.

Het is een adaptogeen die een heel gunstige werking heeft op de hormoonhuishouding van de vrouw.
Ashwagandha wordt in de Ayurveda traditioneel gebruikt vanwege haar vermogen om zowel de vrouwelijke als de mannelijke vruchtbaarheid te bevorderen. 


Je vindt Ashwagandha in de I am calm and I balance my emotions blend.

Ashwagandha wortel en Astragalus wortel adaptogenen


Astragalus wortel 

(Huang Qi) is één van de essentiële kruiden in de Traditionele Chinese Geneeskunde. 

Zijn voornaamste eigenschap is het versterken van de Chi / Qi oftewel onze levenskracht. Hij verhoogt de energieniveaus en het uithoudingsvermogen en versterkt het immuunsysteem. Astragalus is ontstekingsremmend, beschermt cellen, ondersteunt weefsels en organen en heeft anti-aging eigenschappen *.
De flavonoïden en antioxidanten helpen het cardiovasculaire systeem te versterken.


Je vindt Astragalus in de I am energized blend en de Adaptogenic Hot Chocolate.

 

Supplementen zijn bedoeld als aanvulling op een gezonde lifestyle. Ze zijn geen vervanging van een uitgebalanceerd dieet.

De informatie op deze website en deze producten zijn niet bedoeld om ziekten te behandelen, diagnosticeren, genezen of voorkomen.

Raadpleeg altijd je arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft.