Adaptogene kruidenpoeders voor in je eten en drinken

Adaptogene kruidenpoeders voor in je eten en drinken

Adaptogenen zijn kruiden en medicinale paddenstoelen die je lichaam en geest in balans helpen te houden en je weerbaarheid tegen stress helpen verhogen.
Hun belangrijkste eigenschap is het reguleren van stress door het veranderen van de reacties van het lichaam op stressoren. 
Adaptogenen werken nauw samen met de drie primaire systemen die betrokken zijn bij het reguleren van stress
Ze ondersteunen je hormoon- en zenuwstelsel, kunnen o.a. bijdragen aan een goede nachtrust, mentale helderheid, een gezond immuunsysteem en sterke cognitieve vaardigheden zoals concentratie en geheugen.

Adaptogenen kun je als heel kruid gebruiken, maar ook in de vorm van kruidenpoeders voor in je eten en drinken.


Je lichaam neemt voedingsstoffen het best op in de vorm van voedsel
Dit is altijd al de manier geweest om vitamines, mineralen, eiwitten, koolhydraten, vetten etc. binnen te krijgen. 
We zijn het zo gewend dat het verankerd is in ons systeem: elke keer als we iets eten of drinken, wordt er informatie gestuurd vanuit onze hersenen, via onze hormonen, naar ons spijsverteringsstelsel. 

De smaak, de geur en de textuur van een gerecht dragen allemaal bij aan onze ervaring en hebben een impact op ons welzijn. Ook de sfeer, het gezelschap waarin we ons bevinden en de regelmaat waarin we eten, spelen een grote rol.

Supplementen in de vorm van capsules en pillen zijn vergeleken met hoe we altijd gegeten hebben, een recente ontwikkeling. 
Sommige supplementen kunnen -als ze van goede kwaliteit zijn- inderdaad bijdragen aan het leveren van extra voedingsstoffen als aanvulling op je dieet.
Het is wel goed om eerst onderzoek te doen zodat je een goed beeld hebt van de ingrediënten.
Veel supplementen kunnen namelijk niet goed door je lichaam worden opgenomen. Ook bevatten ze vaak synthetische ingrediënten, vulstoffen en andere dingen die niet in je lichaam thuishoren. 

Adaptogenen zijn daarentegen natuurlijke stoffen die een harmonieuze interactie hebben met ons lichaam.


Adaptogene kruidenpoeders voor in je eten en drinken worden het best door je lichaam opgenomen in voeding


Adaptogene kruidenpoeders voor in je eten en drinken

Echt eten dat door je lichaam wordt herkend en dat jou de voedingsstoffen geeft die je nodig hebt, is natuurlijk het best. Een maaltijd waar je van geniet, waardoor je lichaam er veel meer voor open staat om deze voedingsstoffen op te nemen. 

Voor een extra boost voor je welzijn kun je wat adaptogene kruidenpoeders in je eten of in je drinken doen. High Vibeology herbal blends zijn gemaakt van 100% natuurlijke, biologische ingrediënten, zonder toevoegingen, zodat je het beste van de natuur binnenkrijgt. 

Afhankelijk van de blend, hebben ze van nature een mild kruidige tot bittere smaak. Door ze te mengen met bijvoorbeeld cacao, plantaardige melk of yogurt, dadels of ze in een hartig gerecht te verwerken, creëer je daar zelf een lekkere, nieuwe smaakcombinatie mee. Je kunt ze zelf helemaal customizen, dus wees er creatief mee! 

Hier vind je alle High Vibeology blends.High Vibeology adaptogene kruidenpoeders voor in je eten en drinken

Raadpleeg bij lichamelijke of psychische klachten altijd je arts.
De informatie die hier wordt gegeven is educatief van aard en is geen vervanging voor reguliere medische zorg in de vorm van advies, diagnose en behandeling. 

Als je medicijnen gebruikt, een medische conditie hebt, borstvoeding geeft etc. overleg met je arts of je hierbij adaptogenen kunt gebruiken. Adaptogenen zijn niet geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap.