Probiotische adaptogene kokosyoghurt - High Vibeology

Probiotische adaptogene kokosyoghurt

Als je een liefhebber bent van yoghurt, dan is dit recept een echte aanrader!

Het is een heel gezonde soort yoghurt door de probiotische en adaptogene bestanddelen en de gezonde vetten van kokos. Hij is plantaardig en heel makkelijk zelf te maken met slechts twee basis ingrediënten.

Probiotica zijn levende micro-organismen die helpen om de darmflora die bestaat uit goede en schadelijke bacteriën te balanceren.
Gewone (zuivel) yoghurt bevat goede bacteriën, maar deze overleven de zuurtegraad in de maag niet, waardoor ze de darmen niet levend bereiken. Daarom is gewone yoghurt niet probiotisch. 

Wil je iets om je darmflora gezond te houden, dan is deze probiotische adaptogene kokosyoghurt een goede, lekkere en veelzijdige optie.

De toevoeging van adaptogenen ondersteunt je welzijn doordat ze je lichaam en geest in balans helpen te houden door o.a. de stressreacties te reguleren. Daarnaast kunnen ze je op verschillende manieren ondersteunen zoals door het bijdragen aan meer energie, focus of rust.

Je kunt meer over de eigenschappen van adaptogenen lezen in dit artikel.

Adaptogenen en yoghurt zijn trouwens een heel goede combinatie: de vetten helpen bij de absorptie van de voedingsstoffen en de kruidensmaak zorgt voor een bijzondere smaaktoevoeging.

Probiotische adaptogene kokosyoghurt

Dit heb je nodig:

1 blikje natuurlijke kokosmelk (volvet, geen light)
2 probiotica capsules

Een houten of plastic lepel
Kaasdoek of notenmelk zak


Er zijn verschillende soorten probiotica op de markt, gebruik altijd een goede kwaliteit die gekoeld bewaard wordt en die een of meerdere van deze 
bacteriën bevat: Lactobacillus bulgaricus, Streprococcus thermophilus, Bifidobacterium lactis of Lactobacillus acidophilus.

In dit recept is probiotica van Healthy Origins 30 billion CFU's gebruikt. Experimenteer zelf even als je andere probiotica gebruikt.


Zo maak je hem:

Voor de romigste yoghurt gebruik je alleen het romige deel van de kokosmelk: de kokosroom. Dit is het bovenste, dikke deel in het blikje dat zich scheidt van het water onderin. Dit gebeurt automatisch als het koud is, in warmere maanden zet je een gesloten blikje, zonder ermee te schudden een nacht in de koelkast.

 

Schep de kokosmelk in een potje of bakje en voeg de inhoud van 2 probiotische capsules toe. Je gebruikt alleen het poeder, de lege capsules gooi je weg.

Roer goed met een houten of plastic lepel (maar geen metaal!) totdat al het poeder met de kokosmelk is vermengd.
Dek af met een kaasdoek of een notenmelk zak en laat deze minimaal 24 uur buiten de koelkast op kamertemperatuur staan. Hoe warmer het wordt en hoe langer je de yoghurt laat staan, hoe zuurder de smaak zal zijn.

 

Probiotische adaptogene kokosyoghurt

 

Zet de yoghurt voor het serveren een paar uur in de koelkast zodat deze goed opstijft.
Je kunt hem naturel eten of met je favoriete fruit, noten, zaden, zelfgemaakte jam enz.

Voeg er een halve theelepel adaptogenen aan toe zoals de I am calm, I am focused of I am energized. Of probeer de nieuwe 
nutricosmetics beauty & longevity blend voor je huid en immuunsysteem: I am glowing.


Als je van zoet houdt, dan is een natuurlijke zoetstof zoals rauwe honing of ahornsiroop een heel lekkere toevoeging.