Adaptogenen voor je huid: I am glowing

Een nieuwe blend: adaptogenen voor je huid

Vorige maand heb ik een nieuw High Vibeology product gelanceerd waar ik heel trots op ben: de I am glowingHet is een anti-aging beauty & longevity nutricosmetics blend gemaakt van 7 adaptogene paddenstoelen: Tremella, Reishi, Shiitake, Chaga, Cordyceps, Maitake en Lion's Mane.

Nutricosmetics zijn supplementen die je huid van binnenuit voeden en beschermen.

Deze paddenstoelen staan ​​bekend om hun krachtige werking op de huid en op het immuunsysteem.
Ze hebben sterk hydraterende, beschermende, 
anti-aging, celvernieuwende, antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. 

De blend is rijk aan bèta-glucanen, antioxidanten, mineralen en vitamine D: een belangrijke vitamine waar we met name in ons klimaat al snel een tekort aan hebben.

Alle paddenstoelen zijn van 100% vruchtlichaam en afkomstig uit biologische teelt. Wat je binnenkrijgt is puur en natuurlijk, zonder enige toevoegingen, vullers, conserveringsmiddelen en andere chemicaliën. En dat merk je.


I am glowing adaptogenen voor je huid van 7 paddenstoelen

 

I am glowing: adaptogenen voor je huid

Tremella paddenstoel

Tremella is diep hydraterend en bevat sterke vochtbindende eigenschappen van 500 keer haar eigen gewicht.

Cosmetica waaraan 0,05% Tremella polysacchariden zijn toegevoegd, blijkt een beter vochtbindend vermogen te hebben dan met 0,02% hyaluronzuur.  
Ze helpt de elasticiteit te verbeteren en is een rijke bron van collageen en antioxidanten.

Nutricosmetics van adaptogene paddenstoelen voor huid en weerstand waaronder TremellaReishi paddenstoel

Reishi bevat bèta-glucanen die helpen vocht naar de huid te trekken, vochtverlies te herstellen en de huid gehydrateerd te houden. Dit helpt om rimpels en lijntjes te verfijnen.Ze is rijk aan antioxidanten die het vernieuwingsproces van de huid ondersteunen, vroegtijdige veroudering helpen voorkomen en helpen beschermen tegen UV-schade
Daarnaast helpt ze de ceramiden in de vochtbarrière van de huid te herstellen en te versterken

Ook remt Reishi het melanine-producerende enzym tyrosinase wat zorgt voor huidpigmentatie.


Adaptogenen nutricosmetics voor je huid van 7 paddenstoelen waaronder Reishi en Chaga

Shiitake paddenstoel

Shiitake beschermt de elastine in de huid waardoor deze langer soepel en elastisch blijft.
Hij is rijk aan L-ergothioneine, een longevity vitamine die het DNA beschermt.
Daarnaast bevat Shiitake het antibacteriële kojiczuur dat helpt om de huid te egaliseren en te beschermen tegen hyperpigmentatie.


Maitake paddenstoel

Maitake hydrateert en herstelt vochtverlies. 
Hij bevat de meest effectieve bron van bèta-glucanen van alle paddenstoelen. Daarnaast versterkt hij de beschermende laag van de huid en beschermt de huid tegen externe stress. 


Chaga paddenstoel

Chaga is rijk aan antioxidanten die helpen beschermen tegen vrije radicalen. Ze helpen hiermee rimpels, verkleuring en acne te verminderen. 

Deze paddenstoel bevat maar liefs 3x zoveel antioxidanten dan Açaí bessen. Dit in combinatie met melanine en zink helpt de huid o.a. te beschermen tegen schade door UV-straling.
Het Betulinezuur in Chaga helpt bij het herstel en de vernieuwing van huidcellen.
Chaga bevat enkele van de hoogste hoeveelheden Superoxide Dismutase (SOD). Tekorten die ontstaan naarmate we ouder worden, zorgen voor rimpels en huidverkleuring.


Chaga een medicinale paddenstoel en een van de ingredienten in de adaptogenen blend voor de huid

Lion's Mane paddenstoel

Lion's Mane bevat de zenuwgroeifactor (NGF) die de genezing van wonden helpt versnellen.
Hij heeft een anti-aging werking dankzij de antioxidanten en polysacchariden die de antioxiderende enzymenactiviteiten versterken en het collageengehalte verhogen.


Lion's Mane paddenstoel is een krachtige adaptogene nutricosmetics voor de huid

 

Cordyceps paddenstoel

Cordyceps heeft anti-aging, antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen en het vermogen om huidcellen te stimuleren om zichzelf te herstellen.
Hij bevat mannitol, een suikeralcohol die de huid helpt hydrateren en verzorgen en polysacchariden die essentieel zijn voor het vernieuwingsproces van de huid.
Deze helpen de beschermende barrière van de huid te versterken die o.a. de huid gehydrateerd houdt.
De peptiden, essentiële aminozuren en eiwitten helpen de huid stevig, soepel en gehydrateerd te houden.

Cordyceps is een van de paddenstoelen in de I am glowing adaptogenen voor de huid Adaptogenen

Door hun speciale adaptogene eigenschappen helpen de paddenstoelen om je lichaam en geest in balans te houden. Ze doen dit door jouw weerstand tegen verschillende stressoren te verhogen, helpen je ontspannen, beter te slapen en stimuleren de mentale helderheid.
Hierbij hebben ze een directe werking op ons hormoon- en zenuwstelsel.

Het is bekend dat langdurige stress heel ongezond is, maar het versnelt 
het verouderingsproces ook aanzienlijk.
Een gebalanceerde leefstijl met zo min mogelijk stress is essentieel voor een gezonde, mooie huid.


High Vibeology nutricosmetics adaptogenen voor je huid

Immuunsysteem

Behalve dat deze adaptogenen fantastisch zijn voor je huid, hebben ze nog veel meer in huis.
De paddenstoelen in deze blend worden al eeuwenlang ingezet voor het verhogen van het immuunsysteem in o.a. de Traditionele Chinese Geneeskunde, Ayurveda en de Japanse kruidengeneeskunde.

Tremella wordt gebruikt als longevity tonic en als ondersteuning van het hart, de longen, de nieren, hersenen en de maag.

Reishi wordt beschouwd als elixir van de onsterfelijkheid en wordt gebruikt om een goede nachtrust te bevorderen en het lichaam in homeostase te houden.

Shiitake wordt ingezet als ondersteuning van de lever, om de levenskracht te versterken, vroegtijdige veroudering te voorkomen en om de bloedcirculatie te bevorderen.

Chaga staat bekend om haar krachtige werking op het immuunsysteem en wordt daarnaast gebruikt voor het bevorderen van de spijsvertering en het verlichten van stress.

Cordyceps verhoogt de energieniveaus en het uithoudingsvermogen. Hij helpt vermoeidheid en stress te verminderen en versnelt het herstel na fysieke activiteit.

Maitake wordt gebruikt om het immuunsysteem te versterken, helpt het lichaam om te detoxen en het herstel van weefselschade te versnellen.

Lion’s Mane ondersteunt de gezondheid van de hersenen, stimuleert het geheugen en de concentratie en bevordert de groei van de zenuwgroeifactor (NGF).


Adaptogenen voor je huid van High Vibeology met o.a. Chaga en Reishi paddenstoelen

Nieuwsgierig? Bestel hier de I am glowing adaptogenen voor je huid of probeer de kleine verpakkingen van alle vier de High Vibeology blends: I am infinite


Je vindt op de productpagina van I am glowing ook meerdere links naar wetenschappelijk onderzoek. Ik vind het heel interessant om te weten hoe dingen werken en heb deze paddenstoelen uitgebreid bestudeerd!

 

Raadpleeg bij lichamelijke of psychische klachten altijd je arts.
De informatie die hier wordt gegeven is educatief van aard en is geen vervanging voor reguliere medische zorg in de vorm van advies, diagnose en behandeling. 

Als je medicijnen gebruikt, een medische conditie hebt, borstvoeding geeft etc. overleg met je arts of je hierbij adaptogenen kunt gebruiken. Adaptogenen zijn niet geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap.