Wanneer merk je het effect van adaptogenen

Wanneer merk je het effect van adaptogenen?

Als je net met adaptogenen bent begonnen of erover zit te denken om dit te gaan doen, vraag je je wellicht af wat voor veranderingen je zult gaan waarnemen en hoelang het duurt voordat je verschil voelt.
Dit hangt van verschillende factoren af en zal bij iedereen weer anders zijn, maar er zijn dingen die je kunt doen om dit proces te optimaliseren.
In dit artikel leg ik hier meer over uit.

Adaptogenen zijn kruiden en paddenstoelen die helpen om de balans in je lichaam en geest in stand te houden en verhogen je weerbaarheid tegen stress.
Ze brengen het zenuw- en hormoonstelsel in evenwicht en ondersteunen de homeostase van het lichaam. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je in dit artikel.

Mensen die adaptogenen gebruiken geven aan dat ze zich rustiger voelen, beter slapen, zich langer en dieper kunnen concentreren, meer energie hebben, mentaal en emotioneel stabieler zijn, opgewekter, beter in contact met zichzelf, een rustigere maag hebben en een mooiere huid. Alle klantervaringen vind je hier

Bij iedereen werkt dit weer anders. Hoe jij de werking van adaptogenen zult ervaren, hangt af van jouw persoonlijke situatie en hoe je ze gebruikt.Verschillende adaptogenen zoals Reishi en Chaga en hun effect op ons welzijn

 

Wanneer merk je het effect van adaptogenen?

Je persoonlijke situatie

Je persoonlijke situatie heeft te maken met je algemene gezondheid, je eetpatroon, leefstijl, gevoeligheid, je stress levels etc. 
Adaptogenen adapten oftewel passen zichzelf hierop aan en kunnen zo heel gericht te werk gaan. 
Ze functioneren hierbij altijd binnen het grote geheel als aanvulling op je leefstijl.
Hoe beter je op verschillende vlakken voor jezelf zorgt, hoe meer baat je bij ze zult hebben.


Juist gebruik van adaptogenen

Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je de adaptogenen de eerste 2 maanden dagelijks gebruikt. Begin met een kleine hoeveelheid van een halve theelepel, voel in hoe je lichaam erop reageert en bouw de dosis eventueel langzaam op naar 1 theelepel.
Voor veel mensen blijft een halve theelepel de juiste dosering, dus luister goed naar wat jouw lichaam nodig heeft. 

Regelmaat is essentieel. Je kunt het vergelijken met spieren opbouwen; hier is regelmatige training en toewijding voor nodig 
gedurende een langere periode.
Als je slechts af en toe traint zul je minder goede resultaten krijgen, duurt het langer voordat je je doelen behaalt en kun je gedemotiveerd raken.

Met adaptogenen is het net zo. Ze kunnen voor krachtige, diepgaande transformaties zorgen, dus gun jezelf die mogelijkheid om de kwaliteit van je leven te verhogen en ontwikkel een toegewijde routine.

Je kunt hier meer lezen over het gebruik van adaptogenen.


Resultaten

Voor adaptogenen geldt dat ze zo’n drie maanden nodig hebben om tot hun volle potentieel te komen. 


Er zijn mensen die na een paar keer al een duidelijk verschil merken en mensen die na een of twee maanden het effect van de adaptogenen goed voelen.
Dit is heel individueel, maar de meeste mensen die de adaptogenen op de juiste manier gebruiken, merken binnen een paar weken verschil.

Na zes maanden gebruik raad ik aan om een pauze te nemen.
Zo kun je rustig observeren wat de veranderingen zijn en je lichaam weer even helemaal op eigen kracht laten functioneren. 
Daarna kun je kijken of je weer verder wilt gaan met dezelfde adaptogenen, andere adaptogenen wilt gaan gebruiken of misschien merk je dat je tevreden bent en even niets nodig hebt. Dit laatste is natuurlijk het ideale scenario.
Volledig in je eigen kracht leven is iets wat ik iedereen van harte gun en ook de filosofie achter High Vibeology.Wat voor effect hebben adaptogenen op je?

Raadpleeg bij lichamelijke of psychische klachten altijd je arts.
De informatie die hier wordt gegeven is educatief van aard en is geen vervanging voor reguliere medische zorg in de vorm van advies, diagnose en behandeling. 

Als je medicijnen gebruikt, een medische conditie hebt, borstvoeding geeft etc. overleg met je arts of je hierbij adaptogenen kunt gebruiken. Adaptogenen zijn niet geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap.