Twee jaar High Vibeology - High Vibeology

Twee jaar High Vibeology

Deze maand bestaat High Vibeology alweer 2 jaar en dat is een mooie gelegenheid voor een persoonlijke kennismaking! Lees mee over de roots en missie van High Vibeology, wat er tot nu toe allemaal in beweging is gebracht en de visie voor de toekomst.


De roots van High Vibeology

Voor wie mij nog niet kent: Ik ben Erika Broz, de founder en CEO van High Vibeology uit Amsterdam.
Gezondheid en welzijn zijn mijn grote passie en voeding speelt daarin een speciale rol. Daarnaast ben ik veel bezig met mindset en de invloed die onze gedachten en emoties hebben op ons leven.
Ik geloof dat ieder van ons hier is gekomen om zijn of haar mooiste leven te leven en dat we oneindig potentieel hebben.

De combinatie van welzijn en vormgeving heeft me altijd enorm aangesproken.
Na afgestudeerd te zijn aan de kunstacademie heb ik jarenlang mijn eigen design studio gehad. Daarvoor had ik een Martial Arts school met o.a. Taekwondo, Aikido, Tai Chi etc. en een health food cafe, beide aan de Caribische kust van Mexico.
In 2007 heb ik mijn 1e Dan zwarte band in Taekwondo behaald.

Tegenwoordig ben ik naast mijn High Vibeology activiteiten holistisch lifestyle coach en kruidengeneeskundige in opleiding.


Hoe ik in aanraking kwam met adaptogenen

Als kind en als tiener had ik chronisch eczeem en was ik voor van alles allergisch.
Ik hoefde maar vijf minuten bij een vriendinnetje thuis te zijn dat honden of katten had en ik kreeg het enorm benauwd.
In mijn tienerjaren zat mijn gezicht vaak onder het eczeem. Ik ben naar zoveel dokters geweest, heb allerlei allergie testen gedaan en kreeg verschillende soorten hormoonzalf en pillen voorgeschreven, maar niets hielp echt.
De dokters zeiden dat ik ermee moest leren leven, maar ik had een andere visie van mijn toekomst.
Ik kan me nog heel goed het verdriet en de boosheid herinneren toen ik als puber weer eens mijn plannen moest afzeggen omdat ik een rood en opgezwollen gezicht had dat ook nog eens heel pijnlijk was.
Toch voelde ik door alle wanhoop heen dat dit ooit over zou gaan.

Mijn moeder heeft altijd veel interesse gehad in holistische gezondheid en zo kwam ik 23 jaar geleden bij een arts in de Traditionele Chinese Geneeskunde terecht. Ik werd behandeld met acupunctuur, moest mijn hele voedingspatroon omgooien en kreeg speciaal voor mij samengestelde kruiden voorgeschreven, waaronder adaptogenen.

Ik werd me in die tijd ook voor het eerst bewust van hoe alles een invloed op ons welzijn heeft. Naast voeding, ook lichaamsverzorgingsproducten, onze gedachten, emoties, beweging, de mensen waarmee we ons omringen, de informatie die we tot ons nemen, kortom alles waarmee we ons lichaam en onze geest voeden.
Dit was het begin van een enorme persoonlijke transformatie.

Na een tijd verdwenen alle symptomen van het eczeem en later ook de meeste allergieën. Ik had mijn gezondheid en gevoel van vrijheid weer terug en voelde me weer als mezelf.
Als mijn huid opeens gevoelig reageerde, snapte ik nu ook waarmee het te maken had.

Het was een proces van vallen en opstaan, maar ook het begin van een levensmissie om zo gezond, mooi, authentiek, liefdevol, krachtig, vrij en overvloedig mogelijk te leven en hier later ook anderen in te begeleiden.


Het ontstaan van High Vibeology

Mijn visie was en is om mensen bewust te maken van hoe ze door het gebruik van planten binnen een holistische leefstijl terug in hun natuurlijke staat van balans kunnen komen en zich fysiek en mentaal in hun optimale kracht voelen. 
Het verschil tussen je meestal wel ok voelen en je ware potentieel leven is enorm en heeft invloed op elk aspect in je leven. 

Ik kwam op het idee om natuurlijke supplementen te creëren van hoge kwaliteit biologische ingrediënten als losse poeders die mensen vervolgens zelf in hun eten en drinken zouden kunnen integreren.

Natuurlijke supplementen als verrijking van de voeding. Niet weer het zoveelste pilletje dat je gedachteloos met wat water inslikt, maar om mensen juist te inspireren om zich weer dieper te verbinden met hun eten.
 
Er zijn absoluut supplementen die van hoge kwaliteit zijn, maar dit is een kleine minderheid van wat er op de markt is.
Er wordt vaak wat afgeslikt, zonder kennis te hebben van wat de samenstelling werkelijk inhoudt, wat vulstoffen en andere bestanddelen met ons lichaam doen of zelfs of ons lichaam de actieve stoffen wel kan opnemen.
De juiste supplementen kunnen heel veel voor je doen, maar daarom is het belangrijk om te weten wat je inneemt.

De producten die ik ging ontwikkelen, zouden 100% natuurlijk zijn, met alleen de goede dingen van de natuur. 
In plaats van zoet- of smaakstoffen aan de soms bittere kruiden toe te voegen, besloot ik het puur te houden. Met de mogelijkheid voor iedereen om er zelf smaak aan te geven door je creativiteit te gebruiken.

Ik bedacht me wat mensen het meest nodig zouden hebben en stelde in eerste instantie drie formules samen: I am calm, I am energized en I am focused.

In 2019 heb ik High Vibeology gelanceerd.
Het was een heel intuïtief proces zonder strategie of marktonderzoek. Ik voelde sterk dat ik dit hoorde te doen.

High Vibeology adaptogenen AmsterdamBijna niemand hier had toen nog van adaptogenen gehoord. Sommige kruiden en paddenstoelen waren wel los te koop, maar ik was de eerste die adaptogene blends van verschillende ingrediënten maakte in Nederland. 
In de kruidengeneeskunde worden kruiden traditioneel gecombineerd om elkaars werking te versterken en zo een heel potente formule te creëren.

Naast het maken van de blends deed ik ook alle vormgeving zoals de verpakkingen en de fotografie zodat High Vibeology iets heel authentieks van mezelf werd.
Ik vind het nog steeds geweldig om dit allemaal te creëren, maar het mooiste van alles vind ik de interactie met mensen en te zien wat een verschil de kruiden maken in hun leven.
Het maakt me zo blij om te horen dat mensen meer balans ervaren, weerbaarder zijn te midden van alle turbulentie, energieker zijn, beter slapen, helderder denken, een sterker immuunsysteem hebben, zich emotioneel beter voelen en hun huid met de dag mooier zien worden.


De energie van High Vibeology

De naam High Vibeology staat voor de wetenschap of studie van hoge frequentie.

Het symbool dat je op elk product terugvindt, is de sacred geometry van Metatron's Cube. Deze staat voor de blauwdruk van het universum en de energie flow die het fysieke met het spirituele verbindt.
Daarnaast bevat het de vijf Platonic solids die staan voor de elementen aarde, vuur, water, lucht en ether. 
High Vibeology adaptogenenElke blend heeft op het etiket zijn specifieke element gehighlight waardoor de eigenschappen van de kruiden worden versterkt.

I am calm: water en emotie
I am energized: aarde en het fysieke
I am focused: vuur en het mentale
I am glowing: lucht en de verbinding tussen het spirituele en het fysieke

De producten hebben allemaal een naam in de vorm van een affirmatie. Zo word je elke keer dat je het potje ziet, herinnerd aan je eigen creatiekracht.
Je kunt hier meer lezen over affirmaties.


Heden en toekomst

Er is het afgelopen anderhalf jaar veel interesse ontstaan in adaptogenen, mede door de tijden waarin we leven. Het gevolg is meer aandacht voor stress en een verhoogd bewustzijn van het belang van een sterk immuunsysteem. 
Het is echt een geschenk dat we deze krachtige planten tot onze beschikking hebben. 
Sommige worden al duizenden jaren gebruikt in o.a. de Ayurveda, Traditionele Chinese Geneeskunde en als onderdeel van veel inheemse culturen. Hun immense waarde wordt ook steeds meer door de moderne wetenschap bevestigd. 

In Nederland zijn adaptogenen nog een vrij nieuw begrip, maar daar is langzaam verandering in aan het komen.

Wat High Vibeology betreft komen er heel mooie dingen aan, waar ik jullie in de loop van volgend jaar meer over zal vertellen. Zowel de ontwikkeling van nieuwe producten als programma's waar ik heel enthousiast over ben!


Dankbaarheid

De fascinatie en het respect dat ik heb voor de plantenwereld is heel groot en ik voel me enorm dankbaar dat ik kan doen wat ik doe. 

Mijn grootste wens is dat we ons allemaal herinneren hoe krachtig, mooi, liefdevol en creatief we zijn. En dat we alle limitaties en overtuigingen die we ons ooit eigen hebben gemaakt loslaten en volledig in onze grootsheid stappen.

Dank jullie wel dat jullie deel uitmaken van de High Vibeology community. Voor jullie vertrouwen en voor jullie toewijding om jullie welzijn naar het hoogst mogelijke potentieel te brengen. 


Veel liefs,
Erika