Reishi: medicinale paddenstoel en krachtig adaptogeen

Reishi: medicinale paddenstoel en krachtig adaptogeen

Reishi (Ganoderma lucidum) is een medicinale paddenstoel en adaptogeen die in o.a. de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt gebruikt ter ondersteuning van het immuunsysteem, het zenuwstelsel en de mentale helderheid.
Hij wordt gezien als elixer van onsterfelijkheid en longevity kruid om zijn krachtige genezende en anti-aging eigenschappen.


Reishi paddenstoel verhoogt de weerbaarheid tegen stress en helpt het lichaam om in een staat van homeostase te blijven. 
Hij werkt ontspannend en bevordert een gezonde nachtrust en mentale helderheid.

Als adaptogeen helpt Reishi paddenstoel om je zenuwen en hormoonhuishouding te balanceren waarbij hij zich aanpast aan jouw unieke situatie en behoeften.

Reishi is daarnaast de enige bekende bron van een specifieke groep triterpenen die een soortgelijke moleculaire structuur hebben als steroïde hormonen. 
Ze hebben o.a. ontstekingsremmende, anti-allergische, antivirale, antibacteriële en antitumorale eigenschappen.


Reishi medicinale paddenstoel en adaptogeen voor de huid

Naast zijn krachtige werking op je immuunsysteem en mentale en emotionele welzijn, is de Reishi paddenstoel ook heel goed voor je huid.

Hij bevat antioxidanten die het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid stimuleren, vroegtijdige veroudering van de huid verminderen en tegen UV-straling helpen beschermen.

De bèta-glucanen in Reishi trekken vocht naar de huid, helpen vochtverlies te herstellen en hydrateren de huid.

Reishi paddenstoel heeft een ontstekingsremmende werking en bevat anti-irriterende stoffen die de huid kalmeren en roodheid verminderen.

Deze adaptogene paddenstoel helpt ook om de ceramiden in de vochtbarrière van de huid te herstellen en te versterken.
Ceramiden vormen de beschermende laag van de huid, die o.a. vocht binnen helpt te houden. 

Reishi paddenstoel remt daarnaast het melanine-producerende enzym tyrosinase wat zorgt voor huidpigmentatie.


Reishi is een medicinale paddenstoel en krachtig adaptogeen voor je immuunsysteem en huid


Hoe gebruik je Reishi paddenstoel?

Je kunt Reishi paddenstoel in poedervorm of als vloeibaar extract toevoegen aan verschillende soorten eten en drinken, zowel zoet als hartig. Bijvoorbeeld in een latte, roerbakgerecht, door de havermout, soep, yoghurt, in bakrecepten, smoothies etc.
Het combineren met gezonde vetten zoals kokosproducten, (plantaardige) zuivelproducten, olijfolie, noten of avocado helpt met de opname van de bestanddelen.

Paddenstoelen bestaan uit
 zogenaamde Chitine celwanden die hun gezonde bestanddelen beschermen. Om deze werkzame stoffen optimaal vrij te kunnen geven en goed door je lichaam te kunnen laten absorberen is warmte nodig.


Je kunt van het poeder van de Reishi paddenstoel ook thee of een elixir maken, door deze in een pan met water te verwarmen.
De vloeistof kun je daarna enkele dagen bewaren en opgewarmd of koud door je eten of drinken doen.
Je kunt het poeder ook aan een warm drankje toevoegen.

Reishi paddenstoel vind je in de I am glowing en de I am calm blend.


Reishi paddenstoel medicinale adaptogeen

Raadpleeg bij lichamelijke of psychische klachten altijd je arts.
De informatie die hier wordt gegeven is educatief van aard en is geen vervanging voor reguliere medische zorg in de vorm van advies, diagnose en behandeling. 

Als je medicijnen gebruikt, een medische conditie hebt, borstvoeding geeft etc. overleg met je arts of je hierbij adaptogenen kunt gebruiken. Adaptogenen zijn niet geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap.