Medjoul dadels in adaptogene pure chocolade - High Vibeology

Medjoul dadels in adaptogene pure chocolade

Medjoul dadels zijn puur genot: hun rijke zoete smaak en zachte textuur heeft ze de naam koningin van dadels gegeven. En met een laagje knapperige pure chocolade zijn ze een echte delicatesse.

Medjoul dadels worden al meer dan 6000 jaar verbouwd in het Midden-Oosten en in Noord Afrikaanse landen zoals Marokko.
Ze zijn groter dan andere dadels, zijn malser en hebben een vollere smaak. Sommige dadelsoorten kunnen droog zijn, maar Medjoul dadels zijn heel zacht en sappig. Ze smaken een beetje naar natuurlijke karamel met een hint van warme specerij zoals kaneel.

De combinatie met chocolade maakt Medjoul dadels onweerstaanbaar lekker en doordat ze van zichzelf zo zoet zijn, kun je heel pure chocolade gebruiken van 85% of zelfs 95%. De smaken vermengen zich met elkaar waardoor de pure chocolade veel milder smaakt en de combinatie van knapperige buitenkant en zachte binnenkant is heerlijk.

Omdat we in deze drukke decembermaand en uitdagende tijden wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken voor ons welzijn, kun je met een simpele toevoeging van adaptogenen een echte functional food lekkernij maken. 
Helemaal aangepast aan wat jij en de mensen waarmee je dit deelt het best kunnen gebruiken, bijvoorbeeld meer energie, of juist rust of mentale helderheid.
Misschien heb je een stressvolle periode gehad en zijn je zenuwen en hormonen uit balans. Adaptogenen kunnen dit op een heel fijne, natuurlijke manier in evenwicht brengen zodat jij je optimaal voelt en dit ook aan je huid en haar terugziet.

Even wat extra feestelijke glow van binnenuit!Medjoul dadels met chocolade


Wil je weten bij welke adaptogenen je momenteel de meeste baat hebt?
Met deze test kom je erachter.

Medjoul dadels in chocolade

500 gram ontpitte Medjoul dadels
150 gram pure chocolade 
1 theelepel adaptogenen zoals de I am glowing

Smelt de chocolade Au Bain MarieHiervoor zet je een pan op het vuur met een laagje water tot de helft van het schaaltje met chocolade erin.
Hoe kleiner de brokjes chocolade, hoe sneller het smelt. 

Laat het water niet koken, maar goed warm worden zodat de chocolade langzaam smelt, terwijl je roert. 
Meng de adaptogenen erbij en roer alles goed.

Laat de chocoladesaus even afkoelen en dip een voor een de dadels erin.
Leg ze daarna op een bakrooster met voldoende afstand tussen de dadels en zet het in de koelkast om te stollen.

Serveer de dadels met mooie kleurige bloemen.