Maca upgrade: van geel naar premium - High Vibeology

Maca upgrade: van geel naar premium

De Maca heeft een upgrade gehad. Voorheen vond je de gele Maca wortel in de High Vibeology blends: dit is de meest bekende soort Maca. Vanaf nu zitten er maar liefst drie soorten Maca in de blends, naast de gele ook de zeldzamere rode en zwarte Maca.

Ik ben heel blij dat ik deze mooie ontwikkeling met jullie kan delen.
Zelf ben ik altijd bezig met groei: steeds een stapje verder gaan en kijken naar hoe dingen nog beter kunnen.
Het is mijn missie om de best mogelijke producten te creëren en om zoveel mogelijk mensen te helpen om volledig in hun kracht te leven.

Deze veelzijdige plant heeft een indrukwekkende lijst met eigenschappen: 


Maca (Lepidium meyenii) groeit in het Andes gebergte in Peru op zo’n 4000 meter hoogte waar ze sinds 2000 jaar wordt verbouwd. De inheemse bevolking gebruikt Maca om haar voedzame en medicinale eigenschappen.
Maca is een energizer op zowel fysiek als geestelijk niveau, geeft energie en verhoogt het uithoudingsvermogen. Hij stimuleert de cognitieve functies zoals het opnemen van informatie en het geheugen.
Deze bijzondere wortel die de naam van superfood heeft dankzij zijn hoge voedingswaarde is een compleet eiwit, is rijk aan calcium, bevat 19 aminozuren, 20 verschillende vetzuren, 4 soorten alkaloïden en vitamines zoals C,E, B1 en B2.

Maca is een adaptogeen, hij heeft een positieve werking op de gemoedstoestand en helpt stress te verminderen door zijn balancerende werking op de hormoonhuishouding en het zenuwstelsel. Daarnaast bevordert Maca het libido en worden de verschillende soorten Maca wortels voor zowel de vrouwelijke als de mannelijke gezondheid ingezet, specifiek op het gebied van voortplanting.


De verschillende soorten Maca: geel, rood en zwart


Gele Maca

Dit is de meest voorkomende Maca soort en hij wordt voornamelijk gebruikt om de weerbaarheid tegen stress te verhogen en de hormoonhuishouding te balanceren. Hij werkt stemming verhogend, helpt de energielevels en het uithoudingsvermogen te optimaliseren en de mentale helderheid te verhogen. *


Rode Maca

Deze Maca soort maakt zo’n kwart van de totale Maca oogst uit en heeft een kalmerende en balancerende werking. Hij draagt bij aan gezonde en sterke botten * en heeft een positieve invloed op het vrouwelijk voortplantingsstelsel en libido. * Daarnaast heeft deze Maca soort een ondersteunende werking op de prostaat. *


Zwarte Maca

Met zo’n 10-15% van de Maca oogst is dit de meest zeldzame Maca soort. Zwarte Maca heeft een versterkende en revitaliserende werking. Hij wordt gebruikt om de cognitieve vaardigheden te ondersteunen, geeft energie, verhoogt fysieke prestaties, de mentale helderheid en de concentratie. Zwarte Maca ondersteunt het mannelijk voortplantingsstelsel en libido. *
Hij is als meest effectieve gebleken voor het optimaliseren van het geheugen en de leervaardigheid.


Benieuwd naar wat Maca voor jou kan doen? Je vindt hem in de I am focused en de I am energized blends.


Raadpleeg bij lichamelijke of psychische klachten altijd je arts.
De informatie die hier wordt gegeven is educatief van aard en is geen vervanging voor reguliere medische zorg in de vorm van advies, diagnose en behandeling.