High Vibeology staat voor duurzaamheid

High Vibeology staat voor duurzaamheid

Tijdens het ontwerpproces van de High Vibeology producten heb ik veel nagedacht over de verpakking. Als een merk dat staat voor liefde voor mens, dier en planeet, was het vanzelfsprekend om een duurzaam product te creëren, zowel wat betreft grondstoffen en productieproces als opties voor het recyclen en hergebruik.

Naast alle materiaaloverwegingen, leek het me heel mooi om iets te maken wat na gebruik een tweede leven zou krijgen, puur omdat het als object zo mooi is.
Het idee was om een heel persoonlijk product te maken, iets waar je blij van wordt als je het in je handen hebt, iets wat je graag in je huis neerzet of aan iemand kado geeft.


Duurzaamheid zit in het hart van High Vibeology 


Glas

Glas is één van de duurzaamste opties omdat het helemaal van natuurlijke materialen gemaakt is en je het eindeloos kunt recyclen. Het is daarnaast heel veilig om te gebruiken, omdat er geen chemicaliën inzitten zoals in plastic. Daarnaast beschermt het de inhoud goed en ziet het er mooi uit.

De High Vibeology potjes zijn van amberkleurig glas gemaakt, wat heel belangrijk is voor de kwaliteit van de inhoud. Kruiden zijn namelijk gevoelig voor licht, met name zodra ze zijn fijngemalen tot poeder, ze kunnen dan snel hun potentie verliezen. Donker glas beschermt de inhoud en zorgt ervoor dat de eigenschappen zo goed en lang mogelijk bewaard blijven.


Hergebruik

Het fijne aan de potjes is dat je ze nadat de inhoud leeg is, op verschillende manieren kunt hergebruiken. Zo is het een perfect formaat en beschermend materiaal voor zelfgemaakte DIY cosmetica zoals creme’s en scrubs.

Je kunt het potje ook gebruiken als kaarsenhouder. Dit doe je door het etiket er af te weken in warm water en er daarna een theelichtje in te doen. Of als je zelf kaarsen maakt, kun je het potje hiermee vullen.

Met de Sacred Geometry stickers van Metatron’s Cube en Flower of Life op het potje geplakt, creëer je een warme, rustgevende sfeer in huis.
De stickers zijn verbonden met de High Vibeology etiketten en hebben een heel mooie, helende energie.

Op elk High Vibeology etiket staat Metatron’s cube die vanuit de Flower of Life ontstaan is. Metatron’s cube staat voor het universum en verbindt de aarde met het spirituele. Het bevat de vijf platonic solids waarin de elementen aarde, vuur, water, lucht en ether zijn terug te vinden. Zo staat I am energized voor aarde en het fysieke, I am calm voor water en emotie, I am focused voor vuur en het mentale en I am glowing voor ether en de verbinding tussen het fysieke en spirituele.High Vibeology sustainability

Duurzame etiketten

De etiketten hebben ook een bijzondere herkomst. Ze worden namelijk in één van de groenste drukkerijen ter wereld geprint in Amsterdam.
Deze drukkerij draait bijna volledig op eigen opgewekte zonne-energie, ze werken met de meest duurzame papiersoorten, gebruiken bio-inkt, recyclen en vermijden het gebruik van chemicaliën zoveel mogelijk. 
Met hun innovatieve manier van werken hebben ze meerdere internationale prijzen op het gebied van duurzaamheid gewonnen.Het is de bedoeling dat in de toekomst de deksels van de potjes door aluminium deksels worden vervangen wat de meest duurzame optie is.
De minimale afname hoeveelheid was helaas zo groot, dat dat voor de beginfase geen optie was.
Soms kun je niet alles meteen doen zoals je het zou willen en dat is prima, want het gaat om de intentie en om het doen wat op dat moment wel binnen je mogelijkheden ligt.


Verpakkingsmateriaal

Ook wat betreft het verpakkingsmateriaal wordt er heel bewust omgegaan met het milieu. Zowel het opvulmateriaal wat ervoor zorgt dat de potjes heel blijven tijdens het transport als de kartonnen dozen waarin ze verpakt worden, worden allebei hergebruikt.

High Vibeology maakt gebruik van 2 soorten opvulmateriaal: groene flo-pack BIO opvulchips gemaakt van maïs en aardappelzetmeel. Deze zijn 100% biologisch afbreekbaar en wateroplosbaar. Je hoeft ze dus niet bij het restafval te doen.
Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van gerecyclede papiersnippers. Deze kunnen na gebruik in de papierbak.


Biologische landbouw

En tenslotte de inhoud van de potjes: de adaptogenen. Het kiezen voor biologische ingrediënten is niet alleen het beste voor je gezondheid, het heeft ook een grote impact op het milieu, omdat er geen chemicaliën in de aarde, het water en de lucht terecht komen.
Ook voor de mensen die betrokken zijn bij de productie is het werken met biologische producten de gezondste optie.


High Vibeology staat voor liefde voor mens, dier en planeet en hecht veel waarde aan duurzaamheid. 
Elke aankoop die we doen is een directe keuze voor het soort wereld en de toekomst die we samen creëren. Laten we dat op de mooiste en meest bewuste manier doen!