Havermoutpap met vijgen en kardamom

Havermoutpap met vijgen en kardamom

Verse vijgen zijn heerlijke mild-zoete vruchten met zacht vruchtvlees en knapperige zaadjes. Ze zijn rijk aan vezels en mineralen zoals potassium, ijzer en magnesium en vitamines A en K.
Maak dit lekkere, voedzame ontbijt van havermoutpap met vijgen, kardamom, adaptogenen en zelfgemaakte chocolade saus voor een goede start van je dag.Gezond ontbijt: havermoutpap met vijgen en kardamom

Zo maak je het:

Week de havermout de avond ervoor in water met een scheutje vers citroensap.
Dit helpt om het fytinezuur in haver te verminderen, wat de opname van voedingsstoffen remt.

Kook de havermout daarna in een half kopje (plantaardige) melk naar keuze met een beetje virgin kokosolie.
Voeg er een in stukjes gesneden vijg aan toe, een snufje Himalaya zout, gemalen kardamom naar smaak en een 1/2 theelepel adaptogenen zoals de I am focused blend met o.a. Lion's Mane paddenstoel.
Deze is speciaal geformuleerd als ondersteuning van de cognitieve functies zoals de concentratie, het geheugen, de mentale helderheid, de verwerking van informatie en de algehele gezondheid van de hersenen.

Of probeer de nieuwe 
nutricosmetics beauty & longevity blend voor je huid en immuunsysteem: I am glowing.


Zet het vuur uit en voeg je favoriete zoetstof zoals ahornsiroop of rauwe honing toe.

Voor de chocolade saus smelt je wat kokosolie of cacaoboter Au Bain Marie (warmwaterbad). Voeg daar cacaopoeder aan toe en een beetje ahornsiroop en roer alles goed. Laat de chocolade saus een klein beetje indikken en giet deze dan over je havermoutpap heen. Serveer met verse vijgen.

Eet smakelijk! ♡