Gouden melk mango havermoutpap met adaptogenen - High Vibeology

Gouden melk mango havermoutpap met adaptogenen

Dit heerlijke immuunversterkende gerecht is boordevol voedingsstoffen en geschikt voor elk moment van de dag.

De basis is gouden melk, ook wel bekend als kurkuma latte: een verwarmende Ayurvedische drank.

Gouden melk staat bekend om zijn helende eigenschappen voor het lichaam en helpt de geest te kalmeren. Daarnaast is het rijk aan antioxidanten, gezonde vetten en andere belangrijke voedingsstoffen. Het is goed voor de spijsvertering, het immuunsysteem en heeft ontstekingsremmende eigenschappen.
Gouden milk wordt traditioneel gebruikt om een gezonde slaap te bevorderen.

Het belangrijkste ingrediënt in gouden melk is kurkuma, ook wel bekend als de specerij van het leven, vanwege zijn krachtige geneeskrachtige eigenschappen.

Deze gouden melk havermoutpap met adaptogenen en verse mango is makkelijk klaar te maken en je kunt er eindeloos mee variëren door je lievelingsfruit en toppings toe te voegen.


Geïnspireerd door Ayurveda: gouden melk mango havermoutpap met adaptogenen

Bereiding:

Week de havermout de nacht van te voren of minstens 8 uur in water met een beetje citroensap erin. Dit is belangrijk om het fytinezuur, een stofje dat in veel soorten granen, bonen, noten en zaden voorkomt te verminderen. Het bindt zich namelijk aan vitamines en mineralen waardoor hun opname wordt belemmerd en tekorten kunnen ontstaan.

Kook de havermout met (plantaardige) melk naar keuze en voeg gemalen kurkuma, een snufje gemalen zwarte peper en wat kaneel toe. 

Je kunt in plaats van gemalen kurkuma ook verse kurkumawortel gebruiken en deze heel fijn snijden. Voorzichtig, want het laat gele vlekken achter!

Voeg 1/2 - 1 theelepel adaptogenen blend naar keuze toe en roer het goed.
Als je de havermoutpap als ontbijt eet is de I am focused of I am energized blend een goede keuze. s’Avonds helpt de I am calm blend je ontspannen en je op een fijne nachtrust voor te bereiden.
Wil je iets om je huid en immuunsysteem een boost te geven? Probeer dan de nieuwe nutricosmetics beauty & longevity blend I am glowing.


Nadat je de adaptogenen een paar minuten op laag vuur hebt meegekookt, zet je het vuur uit en kun je ahornsiroop of honing naar smaak toevoegen.

 

Serveer met stukjes verse mango, goji bessen en moerbeien.