Cordyceps medicinale paddenstoel en adaptogeen

Cordyceps: de paddenstoel voor energie en uithoudingsvermogen

Cordyceps is een medicinale paddenstoel en adaptogeen die voornamelijk wordt gebruikt om de energielevels en het uithoudingsvermogen te verhogen en het immuunsysteem te ondersteunen. 

Hij verhoogt de zuurstofopname door cellen en beïnvloedt de manier waarop je lichaam zuurstof gebruikt. 
Cordyceps paddenstoel heeft de eigenschap om de aerobe capaciteit te optimaliseren: dit is het punt waarop het lichaam zoveel mogelijk zuurstof kan gebruiken op de meest efficiënte manier.
De zuurstof wordt vervolgens gebruikt om energie te produceren. 


Cordyceps medicinale paddenstoel voor energie

Cordyceps paddenstoel helpt vermoeidheid te verminderen en stimuleert het vermogen tot hoge intensiteit fysieke inspanning. Hij kan zowel voor als na het sporten worden gebruikt: ervoor om energie en uithoudingsvermogen te helpen verhogen en erna om het herstel van het lichaam te stimuleren. 

Doordat hij als een antioxidant werkt, heeft Cordyceps een positieve invloed op oxidatieve stress, wat kan bijdragen aan de vermindering van vermoeidheid. 

De toename van zuurstof en bloedsomloop in het bijzonder naar de lever toe, draagt bij aan het verminderen van melkzuur in het bloed, bekend als lactaat.
Teveel lactaat kan leiden tot extreme vermoeidheid, spierzwakte, moeite met ademhalen en buikpijn.Cordyceps een krachtig adaptogeen

Als adaptogeen helpt hij de stressreacties van het lichaam te balanceren en de werking van het neuro-endocrien systeem en het immuunsysteem te reguleren.

Deze paddenstoel speelt een grote rol binnen zowel de Traditionele Chinese Geneeskunde als de Tibetaanse. Hij wordt daarin ingezet voor behandelingen van de luchtwegen, de nieren, lever, immuniteit van cellen, bij vermoeidheid en voor verschillende medicinale toepassingen.
In China is Cordyceps paddenstoel sinds 1964 geregistreerd als 
officieel medicijn.

 

Cordyceps medicinale paddenstoel uit de Traditionele Chinese Geneeskunde enadaptogeen voor energie uithoudingsvermogen

Cordyceps paddenstoel kent verschillende varianten, waaronder de twee meest bekende; Cordyceps Sinensis en Cordyceps Militaris.
Wilde Cordyceps Sinensis groeit voornamelijk in delen van het Himalaya gebergte en in verschillende landen in Azië. Hij is zeldzaam en heel kostbaar; met prijzen tot wel $20,000 per kilo is het de duurste paddenstoel ter wereld.
De Cordyceps paddenstoel in supplementen wordt speciaal geteeld.

Cordyceps paddenstoel bevat belangrijke voedingsstoffen waaronder aminozuren en vitamines B1, B2, B12 en K.Cordyceps medicinale paddenstoel voor de huid

Met zijn anti-aging, antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft Cordyceps het vermogen om huidcellen te stimuleren om zichzelf te herstellen.
De antioxidanten helpen om vroegtijdige veroudering en schade door vrije radicalen en UV-straling te verminderen. *

Polysacchariden in Cordyceps stimuleren het vernieuwingsproces van de huid.
Ze helpen de beschermlaag van de huid te versterken die o.a. de huid gehydrateerd houdt. Dit is met name belangrijk voor de droge en rijpere huid.

Hij bevat mannitol, een suikeralcohol die de huid helpt hydrateren en verzorgen.

Peptiden, essentiële aminozuren en eiwitten helpen de huid stevig, soepel en gehydrateerd te blijven.Hoe gebruik je Cordyceps?

Je kunt Cordyceps paddenstoel toevoegen aan verschillende soorten eten en drinken zoals een smoothie, latte, door de havermout, soep, yoghurt, fruitsalade, in bakrecepten etc.

Het combineren met gezonde vetten zoals kokosproducten, (plantaardige) zuivelproducten, olijfolie, noten of avocado helpt met de opname van de bestanddelen.

Om de absorptie van de werkzame stoffen in Cordyceps te optimaliseren is warmte nodig.
Je kunt Cordyceps paddenstoel in poedervorm aan je gerechten toevoegen tijdens het koken en op zacht vuur laten sudderen.
Van het poeder kun je ook thee of elixir maken, door deze in een pan met water te verwarmen. De vloeistof kun je daarna opgewarmd of koud door je eten of drinken doen.
Je kunt het poeder ook aan een warm drankje toevoegen.

Cordyceps paddenstoel vind je in de I am energized en de I am glowing blend.High Vibeology Cordyceps Militaris medicinale paddenstoel adaptogeen


 

Raadpleeg bij lichamelijke of psychische klachten altijd je arts.
De informatie die hier wordt gegeven is educatief van aard en is geen vervanging voor reguliere medische zorg in de vorm van advies, diagnose en behandeling. 

Als je medicijnen gebruikt, een medische conditie hebt, borstvoeding geeft etc. overleg met je arts of je hierbij adaptogenen kunt gebruiken. Adaptogenen zijn niet geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap.