Chocolade dessert met frambozen vulling en dadel-kokos karamel - High Vibeology

Chocolade dessert met frambozen vulling en dadel-kokos karamel

Een heerlijk nagerecht om tijdens de feestdagen te serveren: rijk en zoet van smaak door de chocolade en dadel-kokos karamel met een fris-zoet contrast van de frambozen.
Zo fijn als een dessert heel decadent smaakt en ondertussen super gezond is.
Je kunt hem helemaal vrij van geraffineerde suiker maken door chocolade te gebruiken die bijvoorbeeld met kokosbloesemsuiker gezoet is.

Als je ook zo van karamel houdt maar niet van alle suiker die erin zit, dan kun je van Medjoul dadels en kokosroom iets heel lekkers maken. 

De vulling van frambozen heeft een gelei-achtige textuur die gemaakt is met Agar Agar, een plantaardig, smaaklook bindmiddel op basis van algen. Deze wordt veel in de Aziatische keuken gebruikt voor o.a. desserts. Het is in feite een veganistische gelatine met een neutrale smaak en hij bevat veel vezels. 

Dit dessert is veganistisch, glutenvrij, vrij van soja, noten, geraffineerde suiker en zuivel. 
Hij is rijk van smaak en vol met voedingsstoffen zoals mineralen, vezels en gezonde vetten. 

Zo maak je hem:

Chocolade dessert met frambozen vulling en dadel-kokos karamel


Dit heb je nodig voor 2 personen:

100 gram chocolade
2 kleine bakjes frambozen
6 ontpitte Medjoul dadels
kokosroom deel van 1 blikje kokosmelk 
1 theelepel Agar Agar poeder
1 theelepel adaptogenen zoals I am glowing


De chocolade

Smelt de chocolade Au Bain Marie. Dit doe je door de chocoladereep in stukjes te brokkelen in een schaaltje en deze in een pan met water te zetten. Laat het water tot de helft van het schaaltje reiken en warm deze op laag vuur op.
Roer terwijl de chocolade langzaam begint te smelten en let op dat het water niet gaat koken. Zodra de chocolade vloeibaar is, voeg je er de adaptogenen aan toe.

De I am glowing blend past qua smaak heel goed bij chocolade en is perfect om je huid van binnenuit te hydrateren en te beschermen. De paddenstoelen in deze blend zijn rijk aan vitamine D en hebben immuunversterkende eigenschappen.

Vul je siliconen bakvormpjes met een gelijkmatig dun laagje chocolade. Zorg ervoor dat je alle hoekjes en plekjes goed gevuld hebt. Zet de bakvormen daarna in de koelkast om te stollen.


De frambozenvulling

Was de frambozen en breng ze langzaam op laag vuur aan de kook met 50 ml water. Voeg de Agar Agar toe. 
Na een paar minuten zachtjes doorkoken, zet je het vuur uit en voeg je een theelepel citroensap en ahornsiroop naar smaak toe.
Roer alles goed en laat het even afkoelen.


De dadel-kokos karamel

Zet de avond van te voren een gesloten blik met kokosmelk in de koelkast. Door de kou gaat de room zich van het water scheiden. Het roomgedeelte is wat je voor dit recept wilt gebruiken. Het water kun je bijvoorbeeld aan een smoothie toevoegen.

Mix de dadels samen met de kokosroom in je keukenmachine met een snufje zout.

Medjoul dadels hebben de meest zachte textuur en zoete smaak van alle soorten dadels. Ze zijn dan ook het meest geschikt om er karamel van te maken.
Heb je andere dadels in huis, dan kun je ze eventueel ook gebruiken. Week ze dan 20 minuten in een schaaltje met warm water om ze zachter te maken.


Haal de bakvormpjes uit de koelkast en vul ze rondom met een laagje frambozen vulling. Druk deze voorzichtig aan en hou genoeg ruimte over voor de karamel die er straks bij komt.

Zet de bakvormpjes weer in de koelkast totdat de vulling een gelei-achtige textuur heeft gekregen.
Vul ze vervolgens met de karamel en zet ze in de koelkast.
Maak tenslotte de onderkant dicht met een laagje chocolade en geef ze even de tijd om goed te stollen in de koelkast.

Serveer de chocolade desserts met verse frambozen en geniet ervan in goed gezelschap.


Alvast een heel gezellige en liefdevolle kerst gewenst! 

Chocolade dessert met frambozen vulling en dadel-kokos karamel