Adaptogene frozen latte ijsjes voor focus

Adaptogene frozen latte ijsjes voor focus

Het is bijna augustus en we zijn er allemaal echt klaar voor: een warme, zonnige zomer én lange nazomer graag!

Voor als het straks hopelijk zover is, is hier het recept voor lekker romige adaptogene frozen latte ijsjes voor meer focus en rust in je hoofd.

Deze heerlijke functional food ijsjes zitten vol gezonde voedingsstoffen en daarnaast helpen de adaptogenen je ook om in balans te blijven.
Lion’s Mane paddenstoel, Brahmi, gele, rode en zwarte Maca en Tulsi ondersteunen je cognitieve functies. Ze dragen bij aan een goed functionerende concentratie, geheugen, mentale helderheid, innerlijke rust en productiviteit. Ze stimuleren daarnaast het vermogen om informatie makkelijk en snel te begrijpen, te verwerken en te communiceren.  

Dit recept is vegan en bevat geen koffie of caffeine, maar als je daar behoefte aan hebt, kun je er zelf wat koffie aan toevoegen.


Adaptogene frozen latte ijsjes voor focus

Verwarm 400 ml melk naar keuze in een pan op middelhoog vuur. Je kunt bijvoorbeeld havermelk gebruiken of een combinatie van kokosmelk en amandelmelk.

Voeg al roerende 2 theelepels I am focused adaptogenen en wat gemalen kaneel toe. 

Nadat je de melk aan de kook hebt gebracht en een paar minuten hebt laten doorkoken, zet je het vuur uit en laat je het een paar minuten afkoelen.
Voeg ahornsiroop of rauwe honing naar smaak toe en een 1/2 theelepel natuurlijk vanille extract.

Als je een ombré effect wilt zoals de ijsjes op de foto, kun je de mix verdelen over een paar kommen en met de kleur spelen door aan de ene wat meer melk toe te voegen en de verschillende laagjes later samen in de ijsvorm te gieten.

Gebruik een melkopschuimer en zet de kom (of kommen als je meerdere tinten wilt) met latte mix in de koelkast om goed koud te worden.
Dit is belangrijk voor de textuur van de ijsjes en zorgt ervoor dat je de romigste ijsjes krijgt. Hoe kouder de latte mix, hoe sneller de ijsjes zullen bevriezen waardoor je minder ijskristallen krijgt in je ijs.
Zet ook je ijsvorm een paar uur van tevoren in de vriezer.

Roer de mix voordat je deze in de ijsvorm giet, zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn.

Zet de gevulde ijsvorm met deksel in de vriezer en voeg er na een halfuur de ijsstokjes aan toe.
Je kunt hier eventueel je kookwekker voor zetten zodat je het niet vergeet, anders heb je ijsjes zonder stokjes! Kijk..daar zijn die focus adaptogenen zo goed voor.

Vries de ijsjes 4 uur in of totdat ze voldoende hard zijn.

Deze frozen latte ijsjes met adaptogenen voor focus zijn lekker romig en hebben een stimulerende en balancerende werking. Ze kunnen op een subtiele manier energie geven, waardoor ze het meest geschikt zijn om overdag te eten.